Someone Like You

Someone Like Me

Welcome to my blog, Do follow :) ♥ Follow | Dashboard
Footprint!

MyEm0.Com
put your hand up! put your cbox code lah! aiyokk!

Big Thanks

Template : HajarTurner
Images : Mr Google
Re-edit : Dyanaaa <3

Assalamualaikum.Ya Allah , tolong terus kuatkan aku untuk tunggu dia . Tolong aku Ya Allah , jangan bagi sesiapa ganggu gugat perasaan aku dekat dia . Hati , tolong terus kuat untuk menunggu . Walaupun aku tatahu apa yang akan jadi lepas ni . Aku sendiri tatahu nak describe macam mana perasaan ni . Susah . Sakit . Tolong Hati , tolong jangan terima sesiapa selain dia . Tolong kuat untuk kekal setia dengan dia . Takpe biar dia kalau dia pilih jalan bahagia yang lain .Bahagia hg cuma dia Dyana , cuma dia . Ya Allah kenapa aku jadi macam ni . Kenapa aku tak boleh lepaskan dia lepas apa yang dia dah buat dekat aku :'( 

Tolonglah Ya Allah , kalau dia bukan untuk aku tolong hapuskan dia dari hati aku . Dari minda aku . Dari hidup aku . Kalau dia memang untuk aku tolong aku mohon kembalikan dia balik pada aku . sedih sangat bila rindu dia then flashback balik apa yg pernah kitorang ada dulu . It were all gone . Nothing left :'( Day by day , it is just getting even worst . Until one point i really get this feeling to die and not even appear and be stucked in this situation cuz tbh i really cant stand the pain. Its killing me man killing me.

MAH , now I dont even know you . You had changed a lot . A lot . Seriously . After all this time i cant figure out why I still cant push you out of my mind . Why I still keep you in my heart . There's a lot of unanswered question dude . And everytime I miss you I feel like really want to go to your place and hug you so tight until you got this feeling of how hard and how its hurt when I miss you . Okay now , please please open your eyes, open your heart and see how long I had stay  waiting for you , how many times I had fight for you , all the things I had sacrificed for you . Only for once . Please . While I am still here . While I still love you . While I still have the strength to keep waiting for you .

MAH , I am still holding on the idea that one fine day we'll be together .

Assalamualaikum.Ya Allah , tolong terus kuatkan aku untuk tunggu dia . Tolong aku Ya Allah , jangan bagi sesiapa ganggu gugat perasaan aku dekat dia . Hati , tolong terus kuat untuk menunggu . Walaupun aku tatahu apa yang akan jadi lepas ni . Aku sendiri tatahu nak describe macam mana perasaan ni . Susah . Sakit . Tolong Hati , tolong jangan terima sesiapa selain dia . Tolong kuat untuk kekal setia dengan dia . Takpe biar dia kalau dia pilih jalan bahagia yang lain .Bahagia hg cuma dia Dyana , cuma dia . Ya Allah kenapa aku jadi macam ni . Kenapa aku tak boleh lepaskan dia lepas apa yang dia dah buat dekat aku :'( 

Tolonglah Ya Allah , kalau dia bukan untuk aku tolong hapuskan dia dari hati aku . Dari minda aku . Dari hidup aku . Kalau dia memang untuk aku tolong aku mohon kembalikan dia balik pada aku . sedih sangat bila rindu dia then flashback balik apa yg pernah kitorang ada dulu . It were all gone . Nothing left :'( Day by day , it is just getting even worst . Until one point i really get this feeling to die and not even appear and be stucked in this situation cuz tbh i really cant stand the pain. Its killing me man killing me.

MAH , now I dont even know you . You had changed a lot . A lot . Seriously . After all this time i cant figure out why I still cant push you out of my mind . Why I still keep you in my heart . There's a lot of unanswered question dude . And everytime I miss you I feel like really want to go to your place and hug you so tight until you got this feeling of how hard and how its hurt when I miss you . Okay now , please please open your eyes, open your heart and see how long I had stay  waiting for you , how many times I had fight for you , all the things I had sacrificed for you . Only for once . Please . While I am still here . While I still love you . While I still have the strength to keep waiting for you .

MAH , I am still holding on the idea that one fine day we'll be together .

Assalamualaikum dan salam semua . Tajuk nak gempak . Gila menyampah pulak aku  -.- Hahah abaikan . Sebenarnya nak cerita , aku sedih . Alaa nampak muka aku apa lagi cerita sedih lah . Muak dah . Kan ? Tetibe tergerak hati nak bukak blog sendiri . Bila baca menangis . Dah pulakk ? Haha . Mana tak nangis dah semua entry aku sedih aje kan . Aipppp . 

Pastu aku nak cakap ni . Aku cakap ni tolong bukak mata bukak minda sikit . Bagi paham . Penat aih aku nak ulang 150 juta kali (Aku suka lagu ni  . Sweet) . Ni baca . AKU TAK SUKA ORANG LAIN CAKAP PASAL DIA DEPAN AKU . Paham dak ? BUKAN TAK SUKA DIA TAPI AKU TAK SUKA BILA ORANG LAIN YANG CAKAP PASAL DIA. AKU TAK SUKA ORANG LAIN LEBIH TAHU PASAL DIA . AKU TAK SUKA BILA ORANG LAIN TAHU DULU PERKEMBANGAN DIA . Paham dak ? AKU TAK SUKA . Haaa so lepas ni takpayah cerita pasal dia depan aku satneh mula aku bebai sentap segala kan ? Habis tak comel muka aku :<

Semut ? Hahah bila cakap pasal semut ni nak gelak . Eh tadi kata ni entry sedih ? Aippp .Actly tweethandle aku yang semut tu sebab haritu kakak typo nak cakap semua p cakap semut . Terus lekat nama tu . Haaaa bahagia ada kakak . Time dia happy haritu aku rasa macam nak pg peluk peluk dia . Omg seronok sangat tgok kakak happy . Hmm pastu malam tu viber ngan kakak . Haaaa ni lawak . Aku usik kakak je kerja . Sampai kat tweet pun tak habis duk kacau kakak . Yang dia duk segan eceyy malu katanya :p Hahah terimbas balik kenangan dulu ...... K .

Dah dah tukar mood ~ Aaaaaa aaaaa aaaaa

Haaaa sebenarnya aku punya mood tak stabil sekarang . Mood swing kan ? Baru remaja -.- Eeeee . Sedih sat happy pulak pastu nangis tetibe . Dah kenapa ? Aippp . Rindu Ammir . Dah bye . Eeee taknak cerita cedih cedih . 

"Walaupun you dengan dia tak sampai ke harini , you patut bersyukur perasaan sayang tu masih wujud . Bukan senang nak kekalkan perasaan sayang yang ada . Sekali lagi , penantian itu memang menyakitkan. Walaupun sakit masih ada kebahagiaan yang akan wujud saat kita menuggu seseorang. Kita tak bahagia tanpa dia , tapi cukuplah sekadar bahagia menuggu kehadiran dia. Masih awal penantian you. Berhenti jaga hati orang mula lah jaga hati sendiri . Happy Annivesary Nur Dyana" 

This is from Sharida Azira , I know she won't forget the date . Tears fall from my eyes when I read this . Im touched . 

"  Bagi apa yang aku nampak skrg, majoriti ramai perempuan asyik nak tunggu someone kan. sedar tak sedar, punya lah lama tunggu. punya lah nak tunggu sampai kan sakit hati ke derita ke semua habis campak tepi. penangan cinta lah katakan. bukan nak kata orang lah, aku pun pernah tunggu orang. pernah keeee? haha masih tunggu mungkin. entah lah. perempuan ni bukan apa, bila dia dah sayang, hat tu jaaa yang dia sayang."

"Ada yang cakap penantian tu menyakitkan, ada pulak yang cakap walaupun sakit, indah tu tetap ada. Itu bergantung pada orang lah kan. Nak dijadikan cerita, pernah tak hang fikir. bila hang tunggu dia, benda tu nampak bodoh. silap, memang bodoh sebenarnya. sayang memang lah sayang, tapi sampaikan seksa diri dah kenapa. Cuba sesekali duduk dan fikir, hang dekat sini tertunggu tunggu dia untuk datang balik. masih setia berharap dekat hati dia ada sedikit sayang untuk hang. punya lah kempunan sampaikan terpaksa berharap mcm tu sekali.  Fikirlah. Dia mula bahagia dgn orang lain. Entah apa dia dah buat dgn orang lain. Dia bahagia, hang derita. yess, begitu setianya hang tunggu dia. bagus, good job good job. hang seksa diri sendiri. hang cakap hang akan tunggu dia sehinggakan hang rasa yang dia bukan jodoh hang. kemon lah. hidup muda lagi. 20-an pun tak masuk lagi, ada hati cakap pasai jodoh. ini tahun remaja hang, jangan pergunakan masa remaja hang hanya untuk tunggu orang yang tak pernah nak ingat hang pun. aku tak rasa yang hang patut kata dia masih sayangkan hang, sedangkan hang sendiri tatahu apa kehidupan dia skrg. dgn sapa dia msg, dgn sapa dia otp, dgn sapa dia keluar. hang? menangis atas katil setiap malam. hilang nikmat remaja hang."

" Hang sendiri sedang tunggu dia. hang sendiri mampu rasa macam mana sakitnya tunggu orang. mcm mana pedihnya tunggu dia datang even tanya khabar pun cukup lah. tapi dia tak datang. tak, dia tak sudi datang.  kdg kdg ego hang turun mcm orang meroyan sent text dekat dia, i miss you, i love you, i still wait for you. sedikit pun dia tak pandang, tak kesah. sakit, sakit sangat. memang bodoh rasa bila mengharapkan orang layan hang, sedangkan dia tak usaha pun nak pandang hang lagi. hang terkinja kinja buat ayat sedih supaya dia muncul balik dalam hidup hang."

" . yang satu lagi, yang kena buang. see? kena buang. sah sah dia buang hang. dia tak suka hang, dia tak sayang hang sbb tu dia tggl hang. fikir. dia dah mula beralih arah, dia dah mula pandang orang lain. bila bercinta, dia mula nampak segala kekurangan kelemahan hang, sbb tu dia tggl. dia masih mentah, hang pun mentah. tak kan mampu sayang dan cinta seseorang tu sepenuh hati. aku berani kerat jari, bila hang bercinta dgn dia, hang masih pandang orang lain kan? hati masih muda. banyak benda dalam hidup hang perlu buat. dia bukan jodoh hang, aku ulang bukan jodoh hang. kalau yee pun dia jodoh hang, itu nanti. hidup ni kena sedar lah. paling penting kena sedar diri. tak lawa buat cara tak lawa, tak kaya buat cara tak kaya. kita kena sedar yang kita ni tak layak untuk berdamping dgn sesapa pun melainkan orang itu jodoh yang Allah tetapkan


"Hang dan dia pernah bersama. hang dan dia pernah bahagia. mcm mcm hang dan dia pernah lalui. terlalu banyak kenangan yang tak dapat dilupakan. hang setia tunggu dia, dia bahagia dekat sana. aku kagum, hang masih setia tunggu dia. hang sendiri tak mampu nak paksa diri hang untuk terima orang lain. perit. perit untuk hadap semua ni sewaktu umur yang masih mentah ni. dia tak pedulikan hang. yeee, dia lupa hang. sikit pun tak ambil endah apa hang rasa. dia tak layan hang. yee, sakit. sakit sangat. hari hari tanggung rindu pada dia. air mata yang ada hanya untuk dia. tak pernah kering untuk mengalir sbb dia. dia tak pernah tahu, tak pernah kesah. sedikit pun tak."

Okay bila baca ni aku rasa nak menangis . Yang aku boldkan tu semua aku . All me ! Ya Allah , aku tak sedar apa dah jadi dalam hidup aku sekarang ni . Aku tak sedar kenapa aku macam ni . Aku leka . Terlalu leka . Aku tak kisah setiap malam atau setiap hari menagis sebab dia . Aku tak kisah kena tanggu rindu kat dia . Okay tipu . Aku kisah . Aku kisah dia nampak tak apa yang aku buat . Aku kisah dia tahu tak apa aku buat setiap malam bila rindu dia . Aku kisah semua tu . Mungkin SA betul . Masih terlalu muda untuk bercakap soal jodoh . Masih banyak yang aku perlu lalui . Tapi percayalah bukan aku mintak semua ni . Aku tak boleh buang perasan ni mahupun melupakan pasal jodoh . 

02.02.2013 one year . Tahu apa aku rasa ? Sayu , hiba . Aku berharap ada miracle . Mistake . Always expect something too big will happen . Malam tu aku decide nak call dia . Selalu tak call wish pakai text je . But tis one year aku call . Before nak call , i can swear i was really shaking that time . Menggigil . Dupp dappp memang terlalu pantas . By the time he picked up the phone I was like , is him I am talking to ? YA ALLAH , Aku rindu dia teramat sangat . Aku wish kat dia . No miracle happened ! NO MIRACLE ! Conversation goes on like usual . Then bila hung up I burst intoo tears . This is not what I want . I dont expect things will be like this . It's just too hard for me to go through all this . Then I realise , aku yang buat keputusan ni ,  besar atau kecil risk dia aku yang akan tanggung .

Yes , aku takut . Aku tatahu sampai bila aku mampu bertahan , aku takut perasaan sayang yg selama ni aku jaga hilang . Aku takut semua tu . Memang aku tak boleh terima sesiapa dalam life aku sebab aku taknak ada orang yang masuk dlam life aku selepas dia . As for now . Allah know what He do . 

MAH , saya tunggu jodoh kita .

Jangan sangka seseorang yang selalu tersenyum ni bahagia . Air mata mereka yang selalu mengalir setiap malam jadi kekuatan . Kenangan jadi kebahagiaan dan peneman yang orang lain tak mampu tandingi .
   

DEAR M.A.H ,

 I miss you soooooooooo much . You will never truly know , I guess . Is it when I miss you , you're probably miss me too hah ? No I dont think its possible for you to miss me as much as I'm missing you right now dear . You don't have the idea of what I feel , how it's hurt me , how I faced all this and all those things that I go through everyday . You dont even know how many times I spent my day and night cried over you sayang . It's a lot of pain that I have to bear . M.A.H , if only God makes you feel what I feel when I miss you and what I feel when the flashback cross my mind :') Iloveyousomuch M.A.H , always loveyou :') 


                                                                                                                                 Always love you ,

                                                                                                                                            Dyana :')

Assalamualaikum . Hm ,  Im back with sad stories . Jumaat tu aku sembang dengan Meera and tanya dia dah berapa lama dia tunggu Hareez . Bila dengar cerita dia aku jadi sedih . Sebab aku tahu apa dia rasa aku rasa . One more , kitorang pernah cakap pasal a girl ni tunggu org yg dia syg ni for 7 years and kitorang pun akan buat macam that girl as if kitorang pun jadi cemtu and now its happened . 

 Now everybody keep telling me to stop waiting for him sebab semuanya sia sia because they said he will never know and appriciate what I've done for him . Hm , aku dah nekad yang aku takan berhenti . Aku dah berkorban banyak , so takan tetibe nak mengalah ? Nak pasrah macam tu je ? I'll do whatever I can to get him back . Idk why , my heart said I should never stop because one day it may be worth it . And I know expectations is the root of all heartache but Im willing to take the risks . And I also belive apa yang aku akan hadapi takan melebihi tahap kemampuan aku . Allah Maha Adil dan Maha Mengasihani . 

Allah cuma hadapkan kita dengan cabaran atau dugaan yg kita mampu untuk lalui . Jangan terus jatuh . Cari kekuatan dan terus bangun . Biarlah kalau dia tk kisah dengan semua usaha dan pengorbanan aku selama ni . Aku akan tetap teruskan . Sebab bukan perhatian dia yg aku cari tapi kasih sayang dia . Setiap hari rindu dia . Setiap hari teringat dia , Sakit . Tapi apa mampu buat . Kadang-2 rasa nak menangis sepuas puasnya . Nak sangat buang semua rasa sedih yg terbuku dalam dada . 

I really do love him so much . People always said that I am stupid because I am doing something that will never benefit me . Waiting for him . Yes , what if he's dating another girl ? what if he loves someone else ? What if he doesn't want me back at all ?And  Im soooooooo tired thikin about "what if" . Be postive sometimes . Biarlah , biarkan dengan what if semua tu . Aku akan fikir postif . And aku akan redha kalau one day semua usaha aku sia sia . 

Muhammad Ammir Hadi , I really want you to know this . You are the one I love . You are the one that I always love and you are the one that I will never stop loving .Ammir , I will be here . Waiting for you . Cause I know you're the best for me and there will be no one that could replace you in my heart . I am writing this from my heart and I am writing this not to get your attention. I know you're not going to read this . Its enough for me to express what I feel by writting it here because I know if i tell you this nothing will change .

 MUHAMMAD AMMIR HADI , YOU ARE MY ONE AND ONLY . I DO LOVE YOU SO MUCH  . HOLD MY WORDS , I'LL WAIT FOR YOU :')

11 months .  Yes , I am still here . Aku takan berundur . Ni keputusan yang aku buat so aku akan teruskan no matter how much its hurt me . I do it for us Ammir .  Semakin hari aku semakin kuat . Bukan kuat hidup tanpa dia . Tapi kuat hidup dgan kenangan yg ada . Jangan pernah sebut perkataan move on dengan aku. Tak aku takan move on . Aku akan tetap ada kat sini . Ye sometimes memang perit rasa . Sakit sangat . Tapi semua ni boleh mneguatkan aku lagi . Aku takan menyerah . Skrg kena kuat sebab nk spm semua lagi . Kena tabah hadapi semua ni . Aku sayang dia dan aku akan tetap tunggu dia.I will stay :')
 
 

Umi kata I cucuk botox -_______-

Hai Genduttttt ;D

Please Dyana tk comel lah !

Peace muahh muahh :*

My hairrrrrrrrr like semaks :3

Omnomnomnom ;p


Haiiiiiiii cayangg cayangg , semalam I bosan pastu I skype dengan Umi . Ohhh I am not ready for school bro . I wanna sleep at home . Okbye !

*peek-a-boo* everybadehhh . wkkwkwk dah tak lawak . shadapp semuanya . Harini 26dis2012 . Kau nampak nak 2013 dah wehh . Takmauuuu ahh nak stay dgan 2012 . 2012 sweet kan ayangg kan :* Muahhhh . Ok like sriously I mmg tk bersedia nak tinggalkan 2012 . Well you know , 2012 means a lot to me . Semua ketawa , bahagia , duka , lara semua kat sini cehh ayat menyampah . And the most important isssssssssssss guess what 2012 nilah I kenal dgan M.A.H . Nak nagissssssss bila ingat balik :') So tahun 2012 takan ada lagi kan ? Mestilah sedih sangat nak tinggalkan tahun yg bawa makna ni . Tapi what can I do . Masa berjalan tetap kena jumpa 2013 jugak . Tapi takpee biar hari berganti hari kenangan itu tetap di hati . Cewahhh kauu :p

So next year I spm dahh . Badan kecik comel je *muntah skrg* tapi dah 17 . wkwwkwk . Nak buat acaneee en ? Okayy semua dah ready baju kasut tudung pencilcase sampai spectacles pun I pergi tambah baru uolls . Dinie kata sebab i sukaa nangeh tu power cepat bertambah . Huuuuuu . Sejak dua menjak ni mama selalu sangat plan pasal majlis kahwin I . Suruh pakai baju this colour lah that colour lah . Then suruh cari husband cenggini dan cenggitu . Haiyooo malu tutup mukaaa I tau *-* Weee .  So I dah ada plan dah nak ambik course apa lepas habis spm nanti . Wahh gila awal plan . hikhik . Lepas je attend Hari Kerjaya at my sch tu sedar diri ni dah nak membesar dan memerlukan perancangan rapi . So I choose course Pshycology . Mesti ramai yg pelik why I choose this course sbb bidang ni kurang mendapat sambutan . Well , I pilih Pshycology sebab I suka belajar pasal people attitude , feelings , relationship and yg sehaluan dengannya . Curlassss :p

So tahun depan sila jadi mudah bagi saya . Awak mudah saya sayang awak :* Kalau susah taknak kawan tau ? Okayy sejak cuti yang brrrrrrrr ni I terasa sangat lonely dan perkataan yg I selalu sebut is SADLIFE . I means macam 'Hm bosannya SADLIFE" haa cemtu . Yelah I hangout pun awal bulan je dgan kakak semua . Oh I miss my kakak so bad . Nanti dia masuk Uni and I akan selalu nangis sebab selalu dia yg suka bagi kata-2 semangat kat I . Ada one day tu dia busy tak dapat layan I sampai I nangis-2 tak reti handle masalah sendiri . Budak "kecik" macam I apalah yg I tahu . Waaaaaaa kalau menyampah sila tekan pangkah bewarna merah .

So skrg , Hp I just terbiar kat situ je . Situ tu maknanya kat tepi katil , bawah meja tulis , kadang-2 tertinggal dalam kereta tanpa sedar , Pastu bila ada misscall barulah terasa bodohnya diri ni sebab nk call balik takda credyt pastu curious nak tau asal derang misscall . Hmmmmmmm , maka hp I pun merajuk lalu keypadnya rosak . Sadlife betui .Ok habis ceritaaa , Now mari jamu mata tengok I yg tahpape and UNWANTED ni . SADLIFE :* 

Hai awak , saya bakal isteri abang . Eh ?

Assalamualaikum Aunty , saya bakal menantu Aunty *cium tangan*

Hai , saya bakal adik ipar anda :p

Hey to myself . Ya imma looser . I am alone baby . A-LO-NE ! So whats up ? Your life getting better huh ? Good then . Mine?. Yeah i fucked up things . Idk why , i really want to cry right now . Babe , im sick of all this stupid things . I just want him back . Dont you understand ? I fucking craving for him ! And who the hell on earth ask me about those stupid question on ask.fm . And you ? Where the hell have you been when i fucking need you the most ?!

Oh Assalamualaikum . Sebenarnya saya dah berazam taknak update blog lagi sebab saya sedang berduka lara . Tapi .......... pada suatu hari saya baca blog kawan-2 saya dan nafsu ber-blog saya mula membuak buak . Hmm kesian saya . Saya sudah cuba tahan tapi gagal . tettttttttttttt kalah saya bersama nafsu itu . Sebab tu lah saya menaip ni . Takpelah kalau tknak baca . Post-2 saya sedih-2 belaka . Baik jangan baca nanti nangis cemana ? Kesian dekat awak :( Tunggu apa lagi ? Saya cakap jangan baca kan ? Hm . Nahhh *hulur tisu* Kalau nangis nanti lap tau . 

Kk saya nak cerita pasal apa ni ? Cewah tadi bajet sedih sangat yedokk ? Propa semuani propa >.< Saya tknak cerita pasal tu nanti saya sedih . Tsk tsk . Saya nak cerita pasal saya keluar dengan Eika lahh . Wee , harituu alah hari apa eh , saya lupa ? Hmm sadlife . Takpelah assume as haritu je . Malam tu nangis teruk sampai hingus leleh-2 semua yuckss Dyana pengotor . hahahah . tak lawak lh malam tu saya sedih . Saya tidur pukul 3 awak semua tahu tak ? Pagi tu saya bangun pukul 7 . Pukul 7 awakk :( Sadlife kan sebab tk cukup tidur . Pastu tetibe saya rasa macam nak hang . Tiba-2 je kot . Lepastu saya tanya cousin saya 'hang nak keluar dokk?'  Dia dgan muka eksaited angat tu cakap 'nakkk jum' Hewahh kau mandi belum nak jum ape? Pastu saya call Eika . Dia kata dia hang dan saya mula gegedik pujuk rayu dia cuz nak tumpang dia . Dia kata okay :D Mandi terus saya lepas tu . Sesiap wangi-2 *pakai minyak wangi yg awak suka tu* semua then sampai ts .

Turun-2 kereta kitorg jalan lahh secara tiba-2 Eika dgan muka terkejut cakap "Dyana tuuu .. tuuu .. tuu bukan !@#$% ke?' Sudah :3 Hahah Oke lepastu saya cakap "Ye ke ? Eh hmm yelakot *dengan muka bajet cool*' padahal time tu hati saya dah dupdapdupdap dah takmau jumpa takmau. Herr . Lantak . Pastu teman Eika jumpa kawan dia dekat Thai tu . Saya jalan ilek je tetibe Eika kata 'Dyana !@#$% dalam tu' haaaa kan saya salah tempat . Saya tk patut teman Eika . Rasa nak invisible time tu jugak .  Ah lantak . Buat muka tk kenal . Cousin saya ajak tengok Istanbul Aku Datang . Haa dia dgan boy dia . Saya sorg . Again SORANG . nampak ? Sadlife :( Saya macam manusia tanpa perasaan je tengok cerita tu . Minum air pastu menghadap popcorn tu sensorg . Takda life nampak ? Lantak . Yg penting Lisa Surihani comel . Tak rugi duit saya .

Lepastu lepak dgan Eika dgan kawan dia . Cousin saya ? Biasalah orang dah bekeluarga :3  tiba-2 kan datang lah si !@#$% tu . Ahhhhhhhhhhhhhhh rasa nak invisible untuk kesekian kalinya . Namun saya hanya manusia biasa . Mana mampu awak . Sadlife :( Hahah then Eika pula kata kat kawan dia 'eh I nak makan . lapar . jum' Terus bangun nak pergi . Heyyyy kau biarbetul . Nak ikot . Eika tk bagi . Hmmm saja lew tu . Tak lawak ah awak :( 

Biarlah . Nasib saya . Saya redha . Hahah . sedihnyaa ayat saya kan awak ? Pastu mulalah saya merayap merata rata . Dah saya bosan . Waktutukan wakk saya berharap sangat awak ade :( Eh apeni . Tknak cerita sini . Malu nanti nangis :(  Ngade kan saya wakk ? Nak buat cemana wak . Saya dilahirkan macam ni . Eh awak tk bosan ke ngadap blog saya pangjang benooo nye yedokk ? Dahlah tu wakk . Tutup lahh baik awak g layan lagu Maharku untukmu . Sedih wak lagu tu . Hmm :(

Senanye saya nak cerita semua kat sini biarlah panjang mana pun . Saya suka nak baca . Lantak saya lahh . Sibuk jelah awak ni . Hish . Kawan saya . Ye kawan saya . Rindu wak kat kawan-2 saya . Hmm saya kan wak kalau boleh nak je saya putar balik masa wakk . Saya nak ikat kitrg ketat-2 wakkk . Saya sedih wak . Life saya banyak berubahh . Saya takut untuk move on sebab saya takut makin banyak dugaan berlari lari mengejar saya . Saya juga rindu Syitah . Budak tu . Hmm kenangan wak semuatu kenangan :( Kalau boleh saya nak semua org kekal dengan saya tapi ............. people come and go . Sadlife kan wakk ? 

Tahun depan saya form5 . Lastyear saya kat sekolahh . Awak , kalaulah awak boleh rasa apa saya rasa . Sedih wakkk . Nanti saya habis sekolah saya nak sembang dgan sape ? Kesian sayaaa . Saya kena culik semua kawan-2 saya balik rumh saya semata untuk menghiburkan duka lara saya ni wakkkk :'( Sadlifee . Lepastu saya masuk Uni kan wakk .Saya belum cukup kuat untuk tinggalkan tahun 2012 . Banyak kenangan saya tahun ni wakk . Biarpun  indahnya seketika cuma tapi saya taknak lepaskan semuatu wakk . Heyy apani . Diam jangan cerita sini . Menyimpang saya ni :( Lepas masuk Uni saya kerja pastu kawen . Hihi kawen ah kawen . Hmmm , life saya masa kat Uni cemana . NINES saya ?? Hmm . Takpe nanti saya buat plan culik mereka lagi :( Hahah .

Semalam saya skype dengan Myraa . Dia sweet wak . Dia nyanyi kat saya lagu 'kekasih gelapku' Hmm saya rindu awak *jatuh terduduk tutp muka* huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa . Sebenarnya saya cuba bayangkan muka Myraa tu macam muka awak . Saya dah cubaaa wakk tapi tulahh tak bolehh :( Sedihh sayaaa . Sadlifee . Hukhuk . Lantak ahh janji awak sentiasa disini *letak tangan di dada* hahah awak cinta hati saya . Eh habis saya kena kontrovesi macam shila amzah nanti wakk . Haha .

Tujelahhh kot wakkk . Nanti saya rasa nafsu ber-blog saya datang saya taip pepanjang lagi . Sebelum tu saya ada sesuatu nak tunjuk pada awak . Tengok atas . Dari Sharida Azira . Awak kenl dia kan ? Mengalir air mata saya wakk baca ni . Tapi saya kena kuat . Kuat untuk awak . Saya kan dah janji nak jadi kekuatan awak :')  Assalamualaikum .

Aty , kami sayang hg :')

Mieza , Aty :')

Hm , terima kasih Aty :')

Ammir , Dyana terlalu sayang Ammir :'(

Imma looser :'( Cant win his heart !

Come with me :')

Ily

Hm




Hm , kenapa masalah selalu menimpa ? Semalam aku ada baca satu artikel . Tips untuk menangani stress ada tiga perkara sabar , redha , syukur :') Ye sabar dengan dugaan yang datang . Redha jika semua itu telah ditentukan oleh Allah dan syukur dengan apa yang telah kita miliki sekarang . Main problem dia sekarang tolonglah faham aku tak mampu lahhh ! Kenapa semua kena jadi macam ni Ya Allah ? Kenapaaaaaaaaaaaaaa :'( Yee aku sedih sangat . Cukup cukup sedih .

 Sebelum ni aku selalu cakap kat kawan-2 aku . apa yg kita miliki sekarang tak selamnya jadi milik kita , Allah dah sediakan yg lebih baik . Tapi kenapa bila kena dekat aku sendiri aku tak cakap semua tu . Kenapa aku tk cube kuatkan diri aku macam mana aku kuatkan orang ? Kenapa aku tak cube faham diri aku macam mana aku faham diri orang lain ? Hmmm :'( Sekarang aku tktahu nak buat apa . Aku speechless . Sampai bila aku nak macam ni ? Kakak pesan suruh move on ? Ye move on dengan rasa kosong ? Move on dengan galas harapan yg menggunung ? Hah ? Ok sumpah tk kuat .

 Or maybe aku kena sedar dari sekarang , one day benda ni akan jadi jugak just cepat atau lambat je . Kakak cakap aku kena meredhakan semua benda yang jadi sebab ni semua takdir aku yg dah tertulis jadi siapa aku untuk mengahalang . Kakak cakap jugak , tak perlu menyesal dgan apa yg dah jadi cukuplah kita perbaiki diri kita untuk jadikan diri kita seorg yg lebih baik pada hari esok . Tapi bgi aku aku takan mudah nak mengalah . Kalau dulu aku beria sangat pertahankan skrg pun aku takan give up . Yes maybe aku akan terus kan life aku macam dulu , tapi hati aku akan sentiasa terbuka untuk dia :') Aku kena jadi lebih kuat untuk hidup dgan kenangan tu . Kuat untuk terus hidup dengan harapan aku tu . Kalau lah boleh aku nak sangat jumpe dia . Nak salam dia dan minta maaf dgan semua salah silap aku pada dia . Teringin sangat :'( Mungkin aku tk patut pentingkan diri sendiri , sekarang masa dia untuk pilih kebahagiaan dia sendiri . Aku kena sabar , redha and syukur dengan apa yg dah berlaku :'(
Hm , pagi sebelum air mata tu mengalir tk berhenti :'(


Haaaaa cemtu lh layan kami ? Ha'ah kami sukaaa . Sukaa sangattt . Buat malu kami jeee . Takpa salah kami :/

Kami nak cakap , kami rindu kawan kami dulu . Kami taktau lah dia ingat kami lagi ke tak . Jangan salah paham . Kami bukan rindu yg 'rindu' tu . Kami rindu sebagai kawan . Kami taktahu lah cemana nak buat . Kami dengan dia dah lama tak contact . Dulu pun kami dengan dia gaduh lama jugak tapi atlast contact balik . Skrg pun gaduh balik tapi taktau bila kami nak berbaik . Hum . Apa nii ? Kami tahu salah kami . Tapi kami terpaksa . Kami thu dia memang boleh bagi kami semangat . Kami tahu bila kami sedih mesti dia bagi kami senyum gelak semua . Jadi macam mana ? Kami dah lama tak dengar khabar dia . Contact dia dia dah tukar numb . Hmm sad sad . Kami harap sangat kami dengan dia boleh berkawan balik . Kami harap sangat raya tahun depan sama macam raya tahun ni . Tolonglah Allah :')

Masalah tolonglah berhenti kacau saya . Tolong . Saya mohon pergi dari hidup saya untuk seketika . Bagi saya bahagia . Please . Mama tak tahu  , Nana simpan duit tu bersebab . Bukan saje je . Boleh tak sekali je mama tanya apa Nana nak ? Bolehh tak jangan pentingkan keinginan mama ? Dah , Nana dah cube ikut apa kemahuan mama even tak semua tapi Nana try . Huhh , Aku nak sangat ada dengan dia skrg . Aku nak sangat dia comfortkan aku skrg . Please . Aku rindu Dinie juga . Dinie sabar k , kami tahu apa yg hg lalui . Kakak kami cakap kita kena sabar hadapi perubahan . Kami tahu perubahan tu sangat menyakitkan . Kami tahu . Tapi kalau kita sedih nangis sampai bila Dinie kan ? Kuat tau . Kami pun tak boleh hadapi semua ni mula-2 tapi lama lama kami bolehh . Hidup kita tak selamanya macam tu je . Kadang-2 perubahan yg berlaku tu adalah sebab Allah dah sediakan sesuatu yg lebih baik untuk kita :') Sharida Azira , Eiya pegi mana ? Mana menghilang Eiya . Kenapa dah tak macam dulu ? Hmm okay . Biasalah kan perubahan berlaku .........

Adik , hmm , nanti jaga diri tau kat sana . Jaga diri elok-2 k ?Kakak sayang hg . Nanti ada masa balik sini . Jangan nak seronok duduk sana pulakk . Jangan nangis . Kakak tak suka lah tengok adik nangis macam tadi . Rasa bersalah kakak . Haish , duduk sana belajar elok-2 . Ingat , kakak sayang hg sangat :'( Kakak akan rindu adik :'(
Tahniah kakak :) Adik tumpang happy untuk kakak . Adik tahu kakak berusaha gila supaya boleh graduate kan ? Hihi , tapi hari sekolah tk dapat pg . Erghhh .  Anw , usaha kakak berbaloi . Again , congratulations kakokkkkk :*


Muhammad Ammir Hadi , saya rindu awak . Saya rindu sangat kita time dulu-2 . Saya tahu semuani salah saya . Bukan salah awak . Tolonglah awakkk , tolong sayaa . Saya rindu awak sangat sangat :'( Ammir :'( Saya nak dulu . Saya taknak sekarang . Taknakkkk !!!!!!!!!!!! Sekarang saya rasa saya jauh dari awak . Mungkin perasaan saya jee ? Entah saya taktahu . Saya taktahu awakk ,  yang saya tahu saya sayang sangat sangat dekat awak . Awak kena faham macam mana sayangnya saya dekat awakk . Saya rindu cara kita text dedulu . Macam-2 perkara kita cakap kan awak ? Hmm salah saya . Saya yang dah berubah mungkin . Tapi awak kena tahu satu perkara , apa pun jadi saya takkan pernah menyerah . Saya takkan pernah berhenti untukk tunggu kita jadi macam dulu balik . Tau awakk ? Saya tunggu dan saya akan berusaha seboleh mungkin untuk dapatkan KITA :'(  


                                                                                                                                                          Much love ,
                                                                                                                                                                         Dyana :')

Ye aku tahu Allah beri apa kita perlukan . Aku ada kakak dengan adik yang betul-2 faham aku . Yang always ada bila aku ada masalah . Memang aku bersyukur sangat Allah bagi diorg dua dekat aku . Kakak cakap dia tk pernah anggap adik-2 dia menyusahkan dia . Dia kata kalau lah Allah bagi dia ganti tempat aku skrg , she will . Aku tahu hati dia mulia . I just don't know why . Yee aku ada kawan-2 , tapi rasa dia lain bila aku share masalah dengan kaka sendiri . Lain , rasa tenang sangat . Aku tak kata kawan-2 aku tk boleh tenangkan aku . Yes they can . But bila dengan kaka rasa dia lain . Kakak cakap dia akan cuba jadi yg terbaik untuk adik-2 dia . Dia tknak tgok adik-2 dia sedih , kecewa . Dia selalu cakap Allah pilih adik dia sebab Allah sayang adik dia . Pendek kata , dia kakak terbaik lahhh . Terima kasih Allah :') 

Adik . Ye adik pun sama . Cuma adik ni biasalah kan lebih muda dari aku so kitrg lebih banyak borak pasal lifeee biasa-2 je . Tk banyak masuk soal hati perasaan pun . Tapi bila aku down dia akan dengar apa aku nak bebel kat dia semua . Pastu dia cakap 'hati kakka tu kuat . Trust me'Tengok ? Mungkin Allah ambil oarang-2 yg dulu pernah aku sayang sangat-2 sebab Allah tahu aku dah ada kakak dengan adik yg terbaik .

Hm . Sebenarnye aku sedih . Dah banyak kali aku menangis lately ni . Ya Allah , sumpah aku rindu sangat time mula mula aku dengan dia dulu . Aku rasa semua benda indah time tu . Awak , saya rindu awak sangat sangat ni awakk . Tolonglah faham :'( Aku taktahu kenapa lately ni aku cepat sedih , cepat nangis lepastu suka fikir yg bukan-2 . I just don't know whyy. Hmm , tadi jumpa Myraa lepastu baca text dia dgan boy dia . Ya Tuhann sedihnyaa , rindu sangat kitorang texting dulu-2 . Kenapa keadaan berubah bila masa berlalu pergi ? Tak boleh ke semua nyaa kekal dengan kita . Mama dengan kakak selalu pesan Allah uji dan bagi dugaan pada seseorang tu sebab Allah sayang orang tu . Allah bagi dia dugaan supaya dia lebih kuat . Yee KUAT ? Mampu keee ? Hm aku rasa nak menangis lagi . 

Ya Allah , aku mohon padaMu Ya Allah , Kau kembalikan keadaan seperti dulu . Kau kuatkan lah hati ku dan hati hamba hambaMu yang menerima dugaan daripadaMU . Kau jadikanlah kami orang orang yang sentiasa bersyukur atas segala kepunyaan kami . Amin :')


Ye sabar . Satu perkataan deep meaning . Tu yang kakak aku selalu pesan . Aku sabar dengan kerenah mama . Cukup sabar . Sabar dengan semua benda yang jadi dalam life aku . Tapi semua orang pun tahu tahap kesabaran manusia pun ada batas . Aku sabar selagi mampu . Kakak selalu suruh aku kuat . Kuat hadap semua cabaran . Dia selalu cakap dia akan always ada dengan aku . Dia cakap selagi dia ada dia takan biarkan aku sedih . Aku sedih . Serious cakap aku sedih sangat . Sedih dengan keadaan hidup aku sekarang  . Aku rindu life aku yang dulu . Kenapa masa takboleh berhenti ? Kenapa bahagia cepat sangat pergi ? kenapa :'( Aku tatahu sampai bila aku kuat tanggung semua ni . Aku tatahu sampai bila aku boleh sabar . Aku tatahu sampai bila aku boleh faham keadaan diri aku sekarang . Tak diperlukan . Yes ! Tu aku . Memang selama ni aku diam  Aku tanak sesapa tahu keadaan aku . Aku taknak tunjuk aku derita . Tapi sekarang ? Bila aku pendam masalah jadi tambah rumit . Kak Farah kata just let it go . Luahkan semua benda . Tapi aku takboleh . Rindu ? Ahhh jangan cakap lah . Terlalu . Tapi apa aku boleh buat ? Apa ? Aku seronok tengok kawan-2 aku bahagia . Atleast aku boleh tumpang sekali . Hm , orang kata banyak hikmah dia kalau kita bersabar . Tulah yang aku selalu fikir . Insyallah sabar aku bawa makna :') Aku boleh tunggu . Tunggu keadaan berubah . Tunggu dia berubah . Aku harap sangat Allah bagi ganjaran atas kesabaran aku ni . Kakak , adik sayang kakak . Terima kasih selama ni jadi kekuatan adik . Tau ? Hm . 
Kaka , te amo <3




Older Post